11. heinäkuuta 2014

Oma lounas


Meidän toimistolla ei ole omaa lounasravintolaa, aika amerikkalaiseen tapaan ymmärtääkseni. Täällä on hyvin tavallista tuoda joka päivä omat eväät ja syödä ne hiljaa oman työpöydän ääressä. Aikamoinen kulttuurishokki minunlaiselleni sosiaaliselle olennolle, jolle lounaat työkavereiden seurassa olivat vielä viime syyskuussa työpäivän kohokohta.


Tätä nykyä pakkaan joka aamu pinkkiin kylmäkassiini lounaan ja välipalan lisäksi myös aamupalan, sillä en oikein osaa syödä mitään heti herättyäni. Arkiaamiaiseksi on vakiintunut tuorepuuro, joka saa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Aamulla ei tarvitse muuta kuin nakata marjoja tai pilkottuja hedelmiä päälle niin johan on namiannos valmis!



Usein lounaan virkaa toimittaa voileipä, jotka työelämän alkuaikoina pakkasin kertakäyttökääreisiin. Mutta näin ei ole enää. Pari kuukautta sitten ostettiin kolmen kestokääreen pakkaus (voileipäpussi mulle ja toinen D:lle) jossa oli kaksi isompaa ja yksi pikkuinen tiskikoneessa pestävä pussi.
Kyllä nyt kelpaa kuljettaa omia eväitä. :)

5 kommenttia:

  1. Onnittelut vakinaisesta työpaikasta! :) Lounaat kollegojen seurassa katkaisevat mukavasti päivän. Tosin kesälomien kynnyksellä eväiden syöjät katosivat ruokalaan ja tuli mussutettua salaattia oman työpöydän ääressä muutamia kertoja...periamerikkalaiseen tyyliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oikein ihanaa kesan jatkoa sinne Suomeen :)

      Poista
  2. Laittaisitko tuorepuuron ohjetta? Itse olen syönyt aamiaiseksi mikropuuroja (Quaker Oatsin vähempi-sokerinen, siihen päälle marjoja tai hedelmää, nam), tai kefiiriä ja mysliä, mutta vähän tekee mieli vaihtelua.

    Lounaan syön itsepintaisesti lounashuoneessa melkein aina yksin, tai nyt kesällä ulkona piknikpöydillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Melina!

      1/3 kuppia maitoa, 1/3 kuppia jogurttia, 1/3 kuppia kaurahiutaleita ja 1 rkl chia-siemenia. Sekoitetaan hyvin ja annetaan tekeytya jaakaapissa yon yli. Aamulla sitten paalle mita vain mieli tekee. Itse laitan joko marjoja tai hedelmia. Ja hyvin tuntuu pitavan nalan poissa!

      Enjoy :)

      Poista
    2. Kiitos, kuulostaa hyvalta! Oletko kokeillut Kefir-juoksevaa jugurttia? Tarvitaankohan siihenkin maitoa?

      Poista