16. maaliskuuta 2014

Auton ratissa

Terve täältä autoilumaasta, jossa olen ensimmäistä kertaa elämässäni hieman riippuvainen tuosta nelirenkaisesta kulkupelistä. Töihin ei oikein bussilla pääse, jollei työpaikka satu olemaan akselilla Redmond-Seattle. Minun sattuu olemaan Bothellissa. Ja se on päinvastaisessa ilmansuunnassa, josta on se etu, että en joudu istumaan pahoissa ruuhkissa aamuin illoin. Vastakkaiseen suuntaan menevä liikenne tökkii ihan mahdottomasti!

Lumihuippuiset vuoret näkyy kivasti matkalla kotiin

Suomalainen ajokortti ei täällä pitemmän päälle kelpaa; osavaltion ajokortti on pakko hankkia jos meinaa autolla ajaa vielä vuosi maahanmuuton jälkeen. Koitin lykätä kortin hankkimista mahdollisimman pitkään, mutta nyt tuli pikkupakko eteen kun ensi tiistain maahanmuuttoviraston haastatteluun pitää olla Washingtonin osavaltion henkilöllisyystodistus suomalaisen passin lisäksi.

Ajokokeen tulokset

Tänään oli kirjallinen koe ja heti sen perään (koska selvitin sen vain yhdellä väärällä vastauksella) ajokoe, joka kesti vain 15 minuuttia. Selvitin senkin suht kunnialla, joten nyt mulla on amerikkalainen ajokortti! Ja samalla myös paikallinen henkkari, jota tarvitaan joka paikassa. Esimerkiksi luottokorttia ei saa ilman osavaltion myöntämää henkilöllisyystodistusta.


Hyvin menneen ajokokeen jälkeen pääsin Seattlen keskustaan vähän kaupoille (ts. kahteen lempikauppaani) joten tämä lauantai oli kyllä enemmän kuin onnistunut :)

4 kommenttia:

  1. Onnittelut ajokortista!! :-) Oliko yksi lempikaupoista kenties kenkäkauppa ? ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen aika ylpeä itsestäni ;)
      Lempikaupat on J.Crew ja Anthropologie, ja taisi ensimmäisestä lähtä mukaan kengätkin...

      Poista
  2. Paljon onnea vielä uutukaisen ajokortin omistajalle! Miltä J.Crew näytti muutoin tarjonnaltaan? :)

    VastaaPoista
  3. Onnittelut! Ihana saada lukea, kuinka siellä järjestyy asia toisensa perään :)

    VastaaPoista