15. joulukuuta 2013

I made this!

Olen ollut tällä viikolla oikeinkin kodin hengetär, kun ruoanlaiton, siivoamisen ja pyykkäämisen lisäksi sain vihdoinkin ommeltua tyynynpäälliset sohvatyynyille ja leivottua piparkakut.


Meidän häissä, perheenjäsenten pöydässä, oli tuota Puketti-kangasta pöytäliinana ja tarkoituksena oli aina tehdä siitä jotain kivaa kotiin. Tyynyliinat, voilà!

Mustavalkoiset tyynyt löytyi viime viikolla Ikeasta, yksi kummallekin sohvalle. Nyt kun vielä saataisiin lattia vaihdettua niin koti alkaa näyttämään jo aika kivalta :) Kokolattiamatto on aina ollut mun inhokki...


Joulun tuntua kotiin toivat tänä viikonloppuna vastapaistetut piparit. Paikallinen siirappi tuntuu olevan paljon suomalaista vastinettaan tummempaa ja näin taikina näytti aika pelottavalta ennen paistamista. Mutta valmiit piparit näyttivät normaaleilta, joten säikähdyksellä selvittiin! Täällä ei muuten taideta oikein pipareita paistella; sain useammaltakin tutulta ihastelevia kommentteja kun kerroin, että teen pipareita ihan itse taikinan teosta lähtien :) Joulutorttujakaan ei täällä tunneta, joten tiedänkin mitä leivon viikon päästä Oregonissa. Sinne menemme tänä vuonna joulun viettoon.

5 kommenttia:

 1. Puketit näyttää todella kivoilta tyynyliinoissa(kin). :-) Ihana lukea näitä postauksia ! Siellä riittää ystävillä ja perheellä ihmettelemistä kun olet niin ahkera kokkaaja ja leipuri ! Kaikkeahan saa valmiina ja varmaan tosiaan harva jaksaa itse tehdä. :-)

  VastaaPoista
 2. Nätit tyynyt! Iskikö ompelukipinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ;) Viimeistelin ensin vierashuoneen verhot, sitten ompelin neljä noita tyynyliinoja ja nyt työn alla on makuuhuoneen verhot. Mietinkin tässä yks päivä että mikä se ompelukonemerkki oli jota suosittelit?

   Poista
 3. Se oli Janome, hankin sellaisen uuden hiljattain. Btw, onko s-postiosoitteesi myös uudella nimelläsi?

  VastaaPoista