21. joulukuuta 2013

On the road again

Näin sitä ollaan jälleen autossa matkalla Oregoniin; tällä kertaa joulun viettoon ja paria päivää pitemmäksi aikaa. Tarkoitus olisi ajaa takaisin kotiin ensi perjantaina näillä näkymin.

Jouluisesta säästä ei eilisaamuisen lumen jälkeen ole enää tietoakaan, vaan lähes koko matkan on satanut enemmän tai vähemmän. Joulun tunnelmaa haetaan tänä vuonna sisätiloista, vähän niinkuin Helsingissä vuonna 2011. Kisut tuntuu viihtyvän kohtuullisesti kopassaan takapenkillä.

Amerikan maalla liikennettä on ällistyttävä määrä. Eipä siis ole ihme, että paikallisliikenteen tilannetta voi seurata reaaliajassa puhelimesta appien kautta, radiosta, ja aamuisin television kaikilta paikalliskanavilta korkeintaan 15 minuutin välein. Seattlen alueen työmatkalaisten ajomatka voi ruuhkasta riippuen kestää vaikka pari tuntia, vaikka matkan pituus edellyttäisi ainoastaan 15 minuutin ajoa :O Ei kauheasti innosta lähtemään mukaan tuohon jokapäiväiseen rumbaan...

Ja kun tuohon vielä lisätään meikäläistä pelottavat 4-5 -kaistaiset valtatiet, niin en tiedä kauanko menee, kunnes tunnen oloni täällä normaaliksi ratin takana! Sitten kun palaan takaisin töihin, toivon todellakin, että paikka löytyy niin läheltä että voin kävellä tai polkea töihin, tai sitten Seattlesta, jolloin pääsisin kotoa yhdellä pikabussilla työpaikalle.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa kohtuu puuduttavalta tuo työmatkailu.. Pidetään kuitenkin peukkuja, et kun aika koittaa niin pääset sopivan matkan päähän hommiin! Ihanaa joulunaikaa teille ja terkkuja! <3

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä ihan hullua, kun lähdettiin teiltä taksilla lentokentälle: vastaan tulevalla puolella oli jossain vaiheessa hirmuisen pitkä jono, jossa autot seisoi kolmella kaistalla paikallaan tai korkeintaan mateli, ja sillä "kimppakyytikaistalla" porhalsi kaikessa rauhassa silloin tällöin satunnainen auto koko letkan ohi. :D Ihmekös että ruuhkia tulee, jos kaikki hyppää autoon vain itekseen!

    Joulurauhaa ja terkkuja koko sakille Oregoniin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!

      Joulurauhaa teillekin. Kisuilta terkkuja Seelallekin :)

      Poista